Seneste nyheder

Værd at vide om skolestart

No comments

Al begyndelse er svær, men at starte i skole kan være sværere end det meste. Et barn går fra at have haft frie rammer hele sit liv til nu at skulle indrette sig efter en autoritet. Det er derfor vigtigt at finde ud af på forhånd, om ens barn er i stand til at sidde stille, høre efter, og i det hele taget forstå hvilke roller henholdsvis elev og lærer har i undervisningssituationen.

Udover dette, så er det også allerede omkring skolestart i børnehaveklassen at ræset begynder. Vi lever efterhånden i en konkurrencestat, hvor det handler om at være først bedst og størst, og allerede i børnenes første år vil de begynde at sammenligne sig selv med de andre elever. Læser de langsommere, er de dårligere til plus og minus eller har de svært ved at svare på, hvad præsidenten i USA hedder? Det er her jeres ansvar som forældre, at i ikke bare lader jeres barn starte med en blank side, for det kan betyde, at barnet føler sig bagud fra start, hvilket kan være en følelse, som forfølger dem i mange år. Her er et par tips til, hvordan man bedst kan forberede sit barn til at starte i skole.

Forbered dit barn på undervisningssituationen

Som nævnt så kan det være svært for et barn at skulle omstille sig til en situation, hvor det skal sidde stille og høre efter i længere tid af gangen, Derfor er det vigtigt, at i som forældre prøver at forberede jeres barn på denne situation. Det behøves ikke at være noget i gør i timer ad gangen i mange år inden barnet starter i skole, men derimod bare en halv til en hel time om ugen, i det sidste halve år op til skolestart. Det handler i bund og grund om, at jeres barn skal forstå og acceptere præmisserne for undervisning. Derfor skal i, når i spiller lærer, være opmærksomme på at få fortalt, at når i taler (altså læreren) så tier eleven stille.

Hvis i vil være helt sikre på, at jeres barn får den optimale forberedelse til skolen, så kan i hyre en privatunderviser til at afprøve undervisningen af. Det kan nemlig være svært for et barn at forstå, hvis i skifter karakter til underviser, når i prøver undervisningen af derhjemme. Det behøves ikke at være mange timer med en privatunderviser, men hvis økonomien halter på området, så tøv ikke med at lån penge, det er nemlig en investering for jeres barns fremtid, som er godt givet ud.

Læs bøger, læs bøger, læs bøger!

Intet kan overvurdere vigtigheden af, at et barn i en tidlig alder for smag for litteratur. Bøger indeholder alt det, som man har brug for, og ikke har brug for at vide om livet. Et barn, der allerede ved skolestart har læst en bog, vil uden skyggen af tvivl have et forspring fra de andre elever.

Og selvom det bare er en pixie bog, en jumbobog, eller måske en dragonball bog, så vil det have tændt barnets lyst til at læse videre. Et barn, som i sin fritid kan finde på at læse i en bog, vil, ifølge alle undersøgelser, have større sandsynlighed for at få en lang eller mellemlang akademisk uddannelse. I kan selvfølgeligt ikke vide, om det er i denne retning, at jeres barn vil gå, men på denne måde giver i det i hvert fald muligheden for det.

Man kan lære meget af apps

Der er efterhånden udviklet rigtigt gode apps til at lære fra. Disse apps kan være udviklede af erfarne lærere og forskere i pædagogik, og de kan derfor være enormt gode til at lære børn de mest basale færdigheder, som er vitale at kunne allerede inden de starter i skole.

Har dit barn et fornuftigt fundament indenfor de forskellige fag, så vil skolestarten ikke være så skræmmende, som hvis det først skulle til at lære alfabetet, for eksempel. På den måde vil barnet få mere overskud til at tilpasse sig sine nye omgivelser og fokusere på at få nye venner.

Minifinans.dk er ejet af Casper Ravn-Sørensen.

Martin HansenVærd at vide om skolestart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *