I de sidste 10 år har det i Danmark været lovligt at blive begravet i skoven. Det kom på baggrund af, at flere og flere har et ønske om at blive begravet andre steder end på den traditionelle kirkegård, der har tætte bånd med en religion, som ikke alle er tilhængere af. Derfor blev det for godt 10 år siden muligt at blive begravet på en skovkirkegård , og efterhånden er der blevet oprettet flere og flere af disse rundt omkring i landet, så afdøde kan få deres ønsker opfyldt.
Begravelse i skov adskiller sig fra begravelse på traditionel kirkegård på den måde, at man ikke finder hverken gravsten eller blomster ved gravstedet, da kun den naturlige beplantning i området får lov til at vokse der. Faktisk er det sådan, at den afdødes urne af kommunen bliver nedsat på et sted, som ikke engang de pårørende får at vide, hvor er. De begravede er altså ét med skoven og naturen. Selvom der ikke er nogen markering af, hvor urnen ligger begravet, har man som pårørende stadig mulighed for at tage hen til skovkirkegården og gå eller sidde tæt ved stedet. Det er udelukkende tilladt at nedsætte urner på skovkirkegårde, og det er ikke meningen, at det overhovedet skal ligne en kirkegård – det er blot et sted, hvor de afdøde kan hvile i fred.
Begravelse i skov bliver fortsat mere og mere populært, og der åbner efterhånden nye skovkirkegårde nye steder i landet, så alle, der har et ønske om at ligge i naturen eller at gå udenom den traditionelle kirkelige begravelse, kan få muligheden for det.
Mange lægger planer på forhånd for, hvad der skal ske, når de en dag afgår ved døden, og nu er der altså mere at vælge i mellem end den traditionelle begravelse eller bisættelse. begravelse i skov er kun én af delene, for at få spredt sin aske i havet eller over et sted, man har holdt meget af gennem sit liv, ser for eksempel også en stigende popularitet.
Skriv et svar