Seneste nyheder

Sjove fysisk aktive spil og lege

No comments

Der findes masser at sjove spil og lege, for både store som små. Mange af disse inkluderer fysisk aktivitet, så børnene også får brændt noget krudt og energi af. Desuden er det bedst, når aktiviteterne kan laves udenfor, så der er mulighed for at få noget frisk luft og lidt sol på næsen.

Her får du 3 super gode lege og spil, som børnene kan få en fantastisk og sjov oplevelse ud af. God fornøjelse!

Rundbold

Dette spil er et hit i de fleste folkeskoleklasser, og derfor kender de fleste det. Reglerne er simple, og de fleste kan være med. Det er et holdspil, hvor der skal være omkring 10-15 deltagere på hvert hold, men det kan godt lade sig gøre at spille med ned til 5 deltager pr. hold. Banen er et stort kvadrat, og størrelsen kan selv bestemmes, alt efter hvor mange deltagere der er, og hvor høj sværhedsgraden skal være.

Det ene hold står ude i marken, klar til at gribe de bolde som spillerne på det andet hold skyder med battet. Når bolden er skudt, gælder det for holdet om at nå rundt om de fire kegler på banen. Når bolden er fanget/grebet, kastes den ind til ”stopperen”, der råber ”STOP” idet han/hun har bolden i hånden, men der trædes på stopklodsen.

Hvis dem der er løbet på bolden, ikke er nået frem til den næste kegle, inden der er råbt stop, er deltagerene døde. Det samme gælder hvis bolden er blevet grebet, af én af deltagerne i marken. Deltagere der er døde skal tilbage bag køen, og være klar til at skyde en ny bold. Holdene skifter når der er 3 døde.

Airsoft

Airsoft er et sjovt spil, for dem der er fascineret af krig og våben. Så hvis du trænger til et adrenalin-kick, så er dette helt sikkert noget for dig! For at spille det, kræver det, at du er over 16 år, idet der spilles med livagtige våben, der enten er drives manuelt, automatisk, af CO2, af gas eller andet.

Der findes et stort udvalg på Danmarks billigste hardball shop, så hvis du er interesseret, så hop ind på handelshuset Aulum. Det er nemlig fordelagtigt at have styr på udstyret, hvis du vælger at kaste dig over airsoft. Du kan se deres udvalg af airsoft våben her, og finde det våben som passer perfekt til dig og din stil. Desuden er det våben af god kvalitet, så du er klar til kamp!

Der er nogle forskellige regler der skal overholdes, for at det er sjovt for alle, og ikke bliver for voldsomt. Blandt reglerne er bland andet en sikkerhedsafstand, du skal blive inde for banens afgrænsning og må ikke tage ansigtsbeskyttelsen af.

Banke banke bøf

Denne leg er en klassiker, som de fleste kan huske fra deres barndom. Det er en leg der både inkludere fokus, hurtighed og præcision.

Alle deltagere står side om side i en rundkreds, på nær den deltager som ”bøf”. Han/hun skal nemlig gå rundt om cirklen, og røre de andre deltageren på skulderen. For hver person ”bøffen” rører, skal der siges ”banke”. Ved en tilfældig deltager siger ”bøffen” pludselig: ”BØF!” Den person der er blevet banket, samt bøffen, skal så løbe hver sin retning rundt om cirklen, og kæmpe om at komme først frem til den tomme plads. Den deltager der kommer frem som den sidste skal nu være ”bøffen”, som siger ”banke, banke … BØF!”

Det er en leg som er et hit i alle aldersgrupper, og kan leges hvor som helst. Det er dog en leg der kræver, at der er lidt flere med. Den er sjovest jo flere deltagere der er, og derfor skal der være i hvert fald fem.

Martin HansenSjove fysisk aktive spil og lege

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *