Seneste nyheder

Sjove aktiviteter til hele familien i efteråret

No comments

Når sommeren er ovre, og der er langt mellem de varme temperaturer og de lange solrige dage, er det tid til at finde efterårshumøret frem. Det kan godt være, at det er gråt og overskyet, og at det tit regner, men det betyder ikke, at man ikke kan lave en masse sjove aktiviteter med familien i løbet af efteråret. Der findes masser af sjove ting at lave, og her er samlet nogle enkelte, der uden tvivl vil bringe glæden ind i familien i den ellers mørke og lidt kedelige tid.

Tag i skoven

Efteråret er selvfølgelig lig med store ændringer i naturen. Gå en tur med familien i skoven for at få noget frisk luft og opleve de smukke efterårsfarver. Når I nu er afsted så udnyt turen til at lave noget andet sjovt. Det kan for eksempel være at samle kastanjer. Hvis I finder mange, så tag dem med hjem og lav kastanjedyr af dem med tændstikker – et sikkert hit hos børnene. Har I planer om at lave juledekorationer til jul, så er det også i efteråret, der skal samles bog og agern til dekorationerne.

Eksperimenter i køkkenet

Vil man lave noget sjovt med hele familien, så gå løs i køkkenet. Find familiens lækreste opskrifter frem og afsæt en hel dag eller måske endda en hel weekend til at bage og kokkerere. Efteråret er lig med gode og modne æbler, så det er oplagt at lave en god æblekage eller en lækker æblegrød. Slip ungerne løs og lad dem hjælpe til med bagningen og madlavningen. De vil helt sikkert synes, at det er sjovt, og så vil de lære en masse af det. Når alle bagværkerne er færdige, så inviter resten af familien på besøg og nyd sammen den dejlige mad.

Tag ud i det fri

Selvom det er koldt og vådt, og måske ikke særlig tiltalende at befinde sig udenfor i længere tid, så kan man sagtens få masser af gode oplevelser ud af en tur i det fri. Slå et telt op eller find en hyggelig shelter, og brug et par dage ude i naturen og langt væk fra alting. Lav et bål og spis bål mad. Børnene elsker det, og det er en god mulighed for at få noget kvalitetstid med familien.

Flyv med drager

Det danske efterårsvejr byder ofte på en masse regn og blæst. Regnen kan være irriterende, men vinden kan man bruge til noget. Har man sans for det kreative, så find materialer til at bygge drager med. De kan findes i naturen, eller du kan købes. Lad børnene bygge deres helt egne drager og find det perfekte sted at forsøge at flyve med dem.

Sæt hjemmet i stand

Hvis man ikke har tænkt sig at være udenfor i det kedelige vejr, kan man ligeså godt bruge tiden til noget fornuftigt – såsom at sætte hjemmet i stand. Er der et rum, der ikke er helt færdigt, så brug efteråret på at sætte det i stand, finde de helt rette møbler og indrette det. Få hjælp fra børnene hvis de er interesserede, og gør den nye indretning af hjemmet til et familieprojekt. Skal du købe nye møbler eller trænger et rum i dit hjem til at blive renoveret, så lån et mindre beløb hos lån.dk. Med de ekstra penge til rådighed, vil du i løbet af efteråret have mulighed for at forvandle de dele af hjemmet, der trænger til forandring, til noget helt nyt, så du kan nyde dit hjem endnu mere i løbet af resten af efteråret og vinteren.

Lav jeres egen hjemmebiograf

Gråvejret er den perfekte undskyldning for at blive inden døre og hygge en masse. Hvorfor ikke bruge en hel dag på at lave stuen om til en hjemmebiograf og hygge med nogle gode film? Find samtlige af hjemmets tæpper, dyner og puder frem fra alle gemmerne og lav sofaen og stuegulvet foran tv’et om til én stor hyggekrog. Find flere af hele familiens yndlingsfilm frem, hav en masse snacks klar og gå i gang med et filmmaraton i verdensklasse.

Martin HansenSjove aktiviteter til hele familien i efteråret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *