Seneste nyheder

Segboards er stadig populære

No comments

Segboards er det lille skateboardlignede transportmiddel, der efterhånden har været populært blandt især børn i en 2-3 års tid nu. Og der er ikke noget, som tyder på, at interessen er dalende – heller ikke hos de voksne. Så læs med her og find ud af, hvad et segboard er, samt et godt bud på et rugbrødsdrevent alternativ: Waveboardet.

Et segboard er el-drevet, lille køretøj til en person. Det minder meget om et skateboard, der er vendt på tværs og har fået et hjul i hver side. Du kan styre segboardet ved at læne dig frem, tilbage og til den side, som du vil dreje til – ganske som en Segway, som det lille køretøj er opkaldt efter. I modsætning til denne, har segboardet dog ikke noget styr, ligesom det er udstyret med meget mindre hjul.

En gave i den dyre ende

Segboardet har været populært hos børn og unge i et par år nu. Men selv om det efterhånden er et ”gammelt legetøj”, er der intet, som tyder på, at det er ved at gå af mode. Så vil du glæde junior med en gave i den lidt dyre ende, er segboardet stadig et godt valg.

Vil du læse mere om segboardet og hvor du kan købe det, kan du f.eks. læse en denne guide på Børnenettet.

Var oprindeligt tænkt som et urbant transportmiddel

Segboardet var egentlig tænkt som et urbant transportmiddel, der skulle gøre det nemt og økonomisk for alle at tilbagelægge en kortere eller længere afstand mellem hjem og arbejde – eventuelt med offentlig transport som mellemstation på vejen.

Segboardets størrelse gør det nemlig muligt at bruge fortov eller cykelsti. Samtidig fylder eller vejer det ikke mere, end det kan tages under armen, når du skifter til et offentligt transportmiddel som f.eks. en bus eller et S-tog.

Men lovgivningen ville det anderledes. I hvert fald er det ifølge færdselsloven ikke tilladt at bruge de små segboards på offentlig vej. De må kun bruges lovligt på privat grund eller lukkede arealer uden offentlig trafik.

Det er en skam. For segboards er et væsentligt mere økonomisk og mindre forurenende alternativ til både biler, knallerter og scootere. Kun cykler og apostlenes heste forurener mindre og er billigere i drift.

Så indtil videre må du desværre kun bruge dit segboard til leg eller kørsel på din egen grund eller lukkede baner.

Waveboards – segboards med rugbrødsmotor

Synes du, at et segboard ligger lidt over dit gavebudget, er et waveboard et godt alternative. Waveboardet er også interessant for dig, der vil have et mere lovligt alternativ til segboardet.

Waveboardet minder meget om et skateboard, der er delt på midten. Det kendes også under navnet Street Surfing Board, og består som sagt af to halvdele, der er samlet omkring en aksel, der kaldes for en torsionsbar. Men i modsætning til skateboardet har det kun et hjul i hver ende.

Ved at vippe de respektive ender kan du få waveboardet til at bevæge sig fremad. Det resulterer i en bølgeagtig bevægelse, som har givet navn til boardet.

Klik her, hvis du vil se en række bud på et waveboard, samt en god indikation på prisniveauet på de sjove ”skateboards”.

Martin HansenSegboards er stadig populære

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *