Der er ikke noget mere populært blandt selv de helt små unger, end en god lege-app til deres tablet eller mobil. Den kan beskæftige dem længe, og sikre ro både under samtlige 3 retter til familiefesten og den lange køretur. Men hvad kræver det at udvikle en god lege-app til børn, og hvilke lege-apps er specielt gode? Det snakker vi med Henrik Hansen fra Ribe Mediehus om. De har udviklet flere af slagsen.
Der kan være mange formål med at finde en god lege-app til dit barn. Grundlæggende set kan formålet dog deles op i to: Enten for at barnet kan blive underholdt, så du f.eks. kan få ro på i ulvetimen, eller for at barnet kan lære eller træne nye færdigheder. De to formål behøver ikke udelukke hinanden. For de bedste lærerige apps er dem, hvor lærdommen leges ind i børnene.
Vore dages børn er digitale indfødte
Det som kan overraske især mormor-generationen, er, hvor naturligt og velkendt selv helt små børn kan betjene en iPad eller Smartphone. Selv første gang de prøver, går der ikke mere end et minuts tid. Så er de helt med på, hvordan det foregår. Så efter en halv times tid på egen hånd eller mindre, virker det, som om det er den mest naturlige ting i verden for dem.
”Det er fordi vore dages børn er digitale indfødte”, fortæller Henrik Hansen fra Ribe Mediehus, ”og fordi den måde du betjener smartphone og tablet på, er så logisk og intuitiv, at alle kan finde ud af det. Sådan skulle alle elektronikprodukter betjenes. Så bliv ikke overrasket, hvis lille Peter på 2½ forsøger at swipe kanal på fjernsynet, når han først har lært at bruge mor eller fars iPad”.
Forenklet brugergrænseflade
“Når du skal vælge en god lege-app til de allermindste børn, skal du helt gå efter en, der har så enkel og intuitiv en brugergrænseflade som mulig. Det gør det nemt at komme i gang for de helt små. Et godt eksempel er peg og klik-apps i stil med de pegebøger, du sikkert kan huske fra din egen barndom. I app-versionen kan børnene høre, f.eks. hvad grisen siger bare ved at klikke på den – endda med rigtig øf-lyd og ikke mor eller fars forsøg på at lyde som en gris”, griner Henrik Hansen.
”Senere kan du så finde apps, der fylder nye betjeningsbevægelser på. F.eks. apps, hvor børnene kan flytte rundt på karaktererne eller andre elementer. Det kunne f.eks. være app’en LumiKids, hvor der skal sorteres forskellige ting, ligesom barnet får trænet øje-hånd-koordination og skal koncentrere sig om flere ting på en gang”, fortsætter Henrik Hansen mere alvorligt. ”Den app er faktisk så god, at den burde koste penge. Men den er helt gratis!”
”Senere igen kan du så fylde på med ting-finder apps som f.eks. Toca Life: Cityog byggespil som den sjove BRIO-tog app, der kan beskæftige alle raske drenge i timevis. Begge apps koster lidt under 30 kroner i Apple App-store”, slutter Henrik Hansen snakken om lege-apps til børn.
Ribe Mediehus – professionel app-udvikling
Henrik Hansen er ikke ukendt med, hvordan du udvikler apps bedst muligt. Han ejer Ribe Mediehus, der bl.a. udvikler apps til både professionelt og underholdningsbrug. Derudover tilbyder firmaet en lang række andre tjenester inden for it- og internet-segmentet.
Skriv et svar