Seneste nyheder

Når klokken ringer ind efter sommerferie

No comments

For mange er det at starte på job efter en god lang sommerferie, ikke noget man ligefrem glæder sig til. Det er noget, man ser frem mod med sure miner, mens man drømmer sig tilbage til de varme sommerdage på stranden. For dit barn er det ofte en lidt anderledes sag. Mange børn glæder sig til at starte i skole igen efter sommerferien og heldigvis for det. Som barn glæder man sig til at se alle sine venner igen og fortælle om alle sine sjove og spændende oplevelserne, man har haft under ferien. Dog kommer feriesavnet igen efter en uges tid, hvor man har delt alle sine gode historier, hørt en masse og har fået sagt hej til alle vennerne. Derefter lister lektierne sig frem igen, og de lange og hårde skoledage kører på replay. Som forældre er der flere ting du kan gøre for at hjælpe dit barn med at holde skolegejsten oppe, selvom hverdagen måske ikke altid byder på sjov og ballade.

Apps og teknologi

Den moderne teknologi har bragt en masse spændende og lærerige apps med sig. Dit barn, uanset alder, har altid godt at af få trænet hjernen, også selvom den sidste skoletime er slut for dagen. Ved brugen af apps går man som barn og forældre på en form for kompromis. Det er læring og en anden form for undervisning og lektielæsning, men det er på en mere moderne metode, hvor dit barn kan synes, at det er sjovere at lære på en tablet eller en computer. Der er masser af lærerige apps til alle aldre og til mange forskellige fag, som dit barn kunne få stor nytte af at bruge lidt tid på hver dag. Dermed holder man hjernen i gang, og barnet kan have nemmere ved at følge med i undervisningsniveauet, hvis der også læres og trænes hjemmefra.

Læsning for sjov

At holde læsningen ved lige er også vigtigt. Det behøver hverken være de helt tykke fagbøger eller den kedelige skolebog, som der skal læses i. En god ungdomsbog, magasin eller måske endda en Jumbobog kan også være mere end udmærket. Det vigtigste er, at dit barn selv kan være med til at vælge lige præcis den bog, som barnet selv finder spændende. Dermed behøver læsningen ikke være en sur opgave, men i stedet noget man kan glæde sig til. Det kan være træls og hårdt for dit barn at læse i en længere periode af gangen, derfor kan 20 minutters læsning være nok, både for træningen og interessens skyld.

Brætspil og nærvær

Andre spil end dem der findes som apps, kan også være ekstremt lærerige for dit barn. Det at kunne holde fokus og koncentration, at tænke videre i træk, regne og generelt bare bruge hjernen er altid en god ide. Det kan være en super god løsning at lave en eller flere spilleaftener om ugen, hvor familien slukker for tv’et og i stedet sætter sig ned sammen og er nærværende om et godt spil for hele familien.

For de nye skoleelver

Hvis man skal starte i skole for første gang kan det virker ekstremt overvældende for den lille. Barnet skal vende sig til en helt ny hverdag med nye mennesker og regler. Derfor kan man som forældre forberede sit barn på den nye hverdag, der venter. Alle de ovenstående punkter kan med fordel integreres i barnets hverdag før skolestart. Det vil hjælpe dit barn til at lære og følge godt med i undervisningen. Hvis du gerne vil have lidt ekstra information med andre gode råd, kan du undersøge videre på https://lege-apps.dk, hvor der er masser af informative artikler, som både du som forældre og dit barn kan få gavn af. Tag eventuelt et kig på artiklerne https://lege-apps.dk/giv-dine-boern-optimale-muligheder-for-laering-med-apps/ og https://lege-apps.dk/hjaelp-dit-barn-paa-vej-bedre-uddannelse/ som omhandler netop skole og læring. Som forældre til et helt nyt skolebarn er det vigtigt, at du skaber samtale, og at dit barn er klar over, at han/hun kan komme til dig med sine problemer. Det er også med til at skabe tryghed for dit barn, i en tid som kan virke uoverskuelig og forvirrende.

Martin HansenNår klokken ringer ind efter sommerferie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *