Seneste nyheder

Lav familiens helt egen hjemmebiograf

No comments

De fleste filmentusiaster kan nok blive enige om, at man får de allerbedste filmoplevelser i biografen. Det store lærred, den fantastiske lyd, duften af popcorn og den spændte stemning gør underværker for filmoplevelsen. Det kan dog hurtigt blive dyrt at gå i biografen, især hvis man skal have hele familien med, og hvis det er noget, man gør tit. Men det behøver faktisk ikke at være dyrt at gå i biografen, for har man sin egen hjemmebiograf, kan man gå i biografen lige så ofte, man vil – ganske gratis!

Skab en biografstemning

Man kan sagtens forvandle sin stue til en hjemmebiograf, men har man et ekstra rum, der er stort nok til at rumme en hjemmebiograf, er det dog at foretrække. Der er selvfølgelig ingen hjemmebiograf uden en ægte biografstemning, så rummet skal indrettes helt rigtigt. Mal væggene sorte så lyset ikke bliver reflekteret og mørklæg eventuelle vinduer, så der kan blive helt mørkt. Biografsæder skal der selvfølgelig også være – man kan købe tro kopier af dem, man sidder i i biografen, men man kan også nøjes med normale lænestole eller en stor sofa. Byg lydsystemet ind i væggen, så det er gemt væk, og så kun lærredet er synligt, så man kan fokusere på filmen.

Find det rette lærred og en god tv-projektor

Et stort lærred er selvfølgelig nødvendigt i en hjemmebiograf. Jo større lærred er, jo mere vil hjemmebiografen minde om en rigtig biograf. Det er selvfølgelig det, man er ude efter, så man kan ligeså godt vælge et lærred, der er så stort som overhovedet muligt. Vælg et lærred, der matcher projektorens kvalitet, så du får det bedste resultat og kan se film i den højest mulige kvalitet. En tv-projektor giver et kæmpestort billede, og skal selvfølgelig kunne vise film i høj kvalitet, så det føles præcist som at være i biografen. Projektoren kan monteres i loftet og være trådløs, så man f.eks. har mulighed for at have en trådløs Blu-ray afspiller ved siden af. 

Lydsystemet er afgørende

Mens et stort lærred og en god projektor uden tvivl er yderst vigtige for at have en god hjemmebiograf, så er det, der virkelig gør forskellen, et godt lydsystem. Lyden er afgørende for den oplevelse, man vil få af en film, og det er især det, der gør, at det er så speciel en oplevelse at se film i biografen, da de prioriterer lyden mere end meget andet. Invester i et højtalersystem, der er skabt til en hjemmebiograf for at få de bedste resultater. Har man mulighed for det, kan det klart betale sig at få surroundsound.

Her vil man i en hjemmebiograf ofte have mindst fem højtalere, hvoraf én af dem hænger lige under lærredet, to er ved siden af, og to står bagerst i rummet. Dette giver en følelse af at befinde sig inde i filmen, og er en superfed effekt, der gør en stor forskel for filmoplevelsen. Sådanne lydsystemer er dog ikke helt billige, og for at undgå at tømme din konto helt, når du skal købe højtalere, kan det være en god idé at få fat på dem på et udsalg. Det kan for eksempel være på Black Friday, hvor man vil spare store penge uden at gå på kompromis med kvaliteten og dermed få flere penge til rådighed, når man skal købe alle de andre ting til sin hjemmebiograf.

Skaf en masse film

Der skal naturligvis ikke være mangel på film i hjemmebiografen. Det er mest ideelt at have et stort udvalg, og derfor er det en god idé at gøre det muligt at bruge streamingtjenester i sin hjemmebiograf. Her vil kvaliteten være høj, og der vil være et stort udvalg af film og serier. Foretrækker man at have en stor kollektion af film så indret din hjemmebiograf på en måde, der gør det muligt at vise film i Blu-ray format.

En hjemmebiograf er dog meget mere end et sted, man kan se fede film. Det er også superfedt at opleve sportskampe på et stort lærred, og videospil bliver kun endnu bedre, når de spilles på et stort lærred og når lyden er fantastisk, så indret din hjemmebiograf således at den kan blive brugt til flere forskellige ting.

Martin HansenLav familiens helt egen hjemmebiograf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *