Seneste nyheder

Læringsmetoder til børn

No comments

Der er mange forskellige måder at få børn i lære, da børn er forskellige og lærer på forskellige måder. Nogle børn har det nemmest ved leg, nogle ved visuel læring, nogle ved at læse og andre ved selv at være praktisk. At få børn i lære kan derved godt være svært, men der er nogle læringsmetoder som i hvert fald kan komme med input til børns læring. Læs med for at få nogle tips til det.

At lege for at lære

For at børn skal kunne synes det er interessant at lære, kan det være en god ide at gøre læringsmetoden til en leg. Det kan man blandt andet ved at give dem en rubiks cube i hånden, og lade dem fundere over den. En rubiks cube, eller en professor terning, er en leg, samtidigt med at det også er noget man skal tænke over, og prøve at regne ud, hvordan man får den løst. På denne måde er større chance for, at børn vil finde det interessant. Her gælder det egentlig bare om at lade børn udfolde sig på en lidt mere kreativ måde, der får dem til at tænke selvstændigt. Her skal børnene selv prøve at komme frem til en løsning, som kan tage tid at knække. Det gælder ikke kun rubiks cuben men også andre spil, som er i den samme boldbane, som man blandt andet kan læse mere om inde på mastercubestore.

Visuelle udtryk

Et andet tip, er at arbejde visuelt med børn, så de kan få en større forståelse for, hvad det er man mener. På denne måde har børnene noget at perspektivere til, da børn nemt kan blive ukoncentreret og hurtigt tabe tråden. Fx er der mange børneprogrammer som lærer børn om matematik, sprog, samfundet mm., som kan give en større forståelse til børn, da det er noget de skal kigge på, og ikke kun skal lytte til. Et råd kunne fx være at fokusere på billedbøger i læringsprocessen, da man her slår to fluer med et smæk, ved både at få børnene til at fokusere på at læse, men også på at forstå, ved at kigge på de billeder der er i bogen.

Alt i alt handler det egentligt at jonglere lidt mellem læringsmetoderne, for at se, hvilke nogen der fungerer bedst til lige præcis det barn, der prøver at lære og prøver at forstå. Det kan derfor være en god ide at prøve flere forskellige metoder af, så man kan udelukke de metoder, der måske ikke lige fungerer lige så godt.

Martin HansenLæringsmetoder til børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *