Seneste nyheder

Inddrag naturen i børns læring

No comments

Selvom det kan være meget lærerigt at sidde inde døre og læse en bog, kan det også være mere lærerigt at tage ud i naturen og opleve naturen som den er. Tit kan man glemme hvad naturen faktisk byder på, da man nemt kan komme til at fokusere på den læring der har noget med bøger og læsning at gøre. Derfor er der her nogle grunde til, hvorfor det kan være smart at inddrage naturen, i børns læring.

Frisk luft

Det første tip giver lidt sig selv, da man ved at være udenfor, får frisk luft til hjernen og sindet, som kan gøre det nemmere for en at lære, da man får sat hjernen i gang og får bevæget sig lidt. Ved at få sig noget frisk luft, er det også en tænkepause, da man kommer ud og kan få lov til at tænke på andre ting, end fx den opgave man skal løse, og ved at få sig en tænkepause, kan det være at man kommer på endnu bedre ideer, når man skal løse opgaven. At have sig et frirum, gør også at man ikke bliver så nemt stresset, og gør derved også at man kan holde hovedet højt og stadig være motiveret. Man kan nemlig nemt blive stresset, eller kede sig, hvis man sidder på den samme plads i længere tid af gangen, så derfor er det godt en gang imellem lige at få sig noget frisk luft.

Sport

En anden ting der er god for hjernen, sindet og kroppen, er at dyrke sig noget sport. Sport giver overskud til at kunne klare lidt ekstra, og til at kunne løse den opgave man nu har det svært ved. Generelt er det bare en god ide at få husket at bevæge sig, få sig noget frisk luft og give hjernen en pause, så man kan komme op på hesten igen. Og med sport, menes der alt fra at cykle sig en tur, til at hulahoppe. Om det så er en gammel cykel man har, eller en hel ny elcykel som man har fundet under elcykel tilbud, så gælder det bare om at bevæge sig og få gang i kroppen.

Arbejd udenfor

Og hvis nu man mangler et sted at arbejde, kan det være en god ide at overveje at arbejde udenfor! Det kan afstresse en, da man ikke længere er indelukket. Det kan i hvert fald være oplagt overveje det, når vejret er godt.

Martin HansenInddrag naturen i børns læring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *