Seneste nyheder

Hvordan man studerer: 9 studietips til forbedring af din læring

No comments

Memorisering af lærebøger er en forældet form for undersøgelse. Du kan tilbringe dage i slutningen med at prøve at klare det hele ind, men resultaterne vil ikke være meget lovende.

Heldigvis er der meget mere sjov og givende studieteknikker, som kan hjælpe dig med at lære at studere godt og forbedre dine eksamensresultater. Her er nogle af disse studieteknikker:

1: Understregning

Underlining er et af de enkleste og mest kendte studietips. Det er nemt at fremhæve de mest betydningsfulde dele af det, du læser. Ideelt set bør du gøre en omfattende læsning af en tekst, før du overvejer at understrege noget. Kun ved andenbehandling bør du fortsætte med at understrege de mest bemærkelsesværdige aspekter.

Handlingen med at understrege noget betyder, at du er involveret i visse vigtige aspekter af teksten. Der er ingen grund til at blive vanvittigt og fremhæve hele blokke af tekst. Du bør fremhæve en nøgle sætning pr. Afsnit og et par vigtige sætninger her og der. Du kan kun beholde en vis mængde, så det er bedst at beholde de vigtigste oplysninger.

2: Lav dine egne noter

At tage Notes er en af ​​de mest udbredte studiefærdigheder derude. Formålet med notatet er i det væsentlige at opsummere forelæsninger eller artikler i dine egne ord, så du nemt kan huske ideerne. I de fleste tilfælde er nøglen at være i stand til at opsummere indholdet så hurtigt som muligt, mens du ikke udlader nogen vigtig info.

Når du laver Notes, kan du gøre det på den traditionelle måde med den gode pen og papir, eller du kan bruge onlineværktøjer.

3: Mind mapping

Et godt Mind Map kan spare dig mange timers studie og yderligere konsolidere din viden til dine eksamener. Mind Maps er et ekstremt alsidigt værktøj. De kan bruges til brainstorming, uddybe essays eller studere emner og til generel eksamen forberedelse.

4: Flashcards

Brug af Flashcards er en særlig effektiv metode til at lære, når man forsøger at assimilere forskellige fakta, datoer, formler eller ordforråd. Emner som historie, fysik, matematik, kemi, geografi eller et hvilket som helst sprog gøres meget nemmere, hvis du inkorporerer Flashcards i din undersøgelse.

Brug af Flashcards til memorisering kan blive en sjov proces i modsætning til mange andre undersøgelsesværktøjer. Hertil kommer, at online-flashkort giver dig mulighed for at spare meget arbejde og tid med at lave dine Flashcard-dæk. Desuden er de altid tilgængelige online, så du har adgang til dem 24/7.

5: Case Studies

Nogle gange kan det være svært at forstå konsekvenserne af nogle teorier. Det er her at studere case studies kan være en stor hjælp. Casestudier kan hjælpe dig med at visualisere en teori og placere den i en mere velkendt og realistisk sammenhæng. Dette er især nyttigt i erhvervslivet eller juridiske fag.

Det er altid til stor gavn at undersøge praktiske sager studier, der ledsager din undersøgelse af ren teori. På den måde kan du bedre forstå anvendelsen af ​​teorien og hvad det er afhandlingen faktisk siger.

6: Quizzer

Quizzer er en glimrende måde at gennemgå studie notater i uger og dage før en eksamen. Quizzer kan vise, hvor dine styrker og svagheder er, så det giver dig mulighed for at fokusere din indsats mere præcist. Desuden, hvis du deler din Study Quiz med dine klassekammerater og test hinanden så meget som muligt, kan du opdage endnu flere detaljer og områder, du måske har overset. Så før nogen eksamen skal du sørge for at oprette og dele en masse forskellige quizzer med dine venner.

7: Brainstorming

Dette er en anden undersøgelsesteknik, der er ideel til at studere sammen med venner og / eller klassekammerater. Brainstorming er en fantastisk måde at udvide enhver mulig ide ud af ethvert emne. Bare få en masse venner sammen og skyde brisen, der er ingen forkerte svar ved brainstorming – bare snak og tag ideerne, du kan se efterfølgende.

Nogle ideer, der lød godt før, vil blive udelukket straks bagefter, mens andre, der lød vanvittige før, ses som et stort løfte. Brug af Mind Maps er en ideel måde at fange al denne information på, da den afspejler eksplosiv karakter af dine tankeprocesser.

 

8: Organisering af din undersøgelse

En af de mest effektive studiekompetencer er også en af ​​de mest oversete; dette organiserer din undersøgelse At oprette en studieplan giver dig mål og en tid til at nå dem. At have en studieplan, som du studerer, er meget motiverende.

9: Tegninger

Mange mennesker finder det lettere at huske billeder end tekst, derfor kan de bedre huske begreber, hvis de forbinder dem med billeder eller tegninger.

Mange af disse studietips og teknikker er ikke nye, men er velkendte for eleverne. Men hvad er nyt er den måde, hvorpå du nu kan udnytte dem. I dag har nye teknologier ændret, hvordan vi kan interagere med disse studieteknikker. Så det giver mening at revurdere, hvordan du bruger disse teknikker og se hvilke nye værktøjer og teknikker du kan indarbejde i din undersøgelse.

Martin HansenHvordan man studerer: 9 studietips til forbedring af din læring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *