Seneste nyheder

Hjælp dit skoletrætte og udmattede barn tilbage på sporet

No comments

Skoletræthed er helt normalt, også hos mindre børn, men det kan være rigtig svært at stå op om morgenen og koncentrere sig om at gå i skole, hvis man ikke har lyst til at være der. Derfor er det vigtigt, at du holder øje med dit barns trivsel, så du kan være der, hvis det hele begynder at blive lidt for meget.

Man kan sagtens hjælpe sit barn ud af skoletræthed og udmattelse. Først og fremmest skal man finde ud af, hvorforbarnet er blevet skoletræt. Der er f.eks. stor forskel på, om det skyldes noget socialt eller noget fagligt. Skyldes det det faglige, kan det være en idé med en personlig mentor/lektiehjælper, som kan få gejsten tilbage i dit barn. Bunder det i det sociale, er det måske nødvendigt med en samtale med skolen og/eller klassekammeraternes forældre eller i værste fald et skoleskift.

Det er vigtigt at huske, at skoletræthed er midlertidigt i de fleste tilfælde, og at dit barn nok skal komme tilbage på sporet, hvis blot du står klar til at hjælpe, når der er brug for det. 

Kan du derimod mærke på dit barn, at han/hun er ved at nå til et punkt, hvor skoletrætheden og udmattelsen begynder at blive til decideret udbrændthed, så er det især vigtigt, at du gør noget for at hjælpe. Dette kan nemlig være rigtig svært for et barn at håndtere. Udbrændtheder helt normalt, men dit barn har muligvis svært ved selv at mærke efter, hvornår det er tid til en pause fra den travle hverdag, så det er her, du som forælder kommer ind i billedet.Snak med dit barn og eventuelt også dit barns skole for at finde ud af, hvor udmattelsen kommer fra. Det kan endda være nødvendigt, at barnet får professionel hjælp og behandling for at lære at tackle det. Jo tidligere, der bliver taget hånd om det, jo bedre; det vil nemlig være meget lettere for dit barn at komme ud af det, før det begynder at udvikle sig til noget alvorligt.

Martin HansenHjælp dit skoletrætte og udmattede barn tilbage på sporet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *