Seneste nyheder

Hjælp dit barn på vej til en bedre uddannelse

No comments

Alle børn har hver deres måde at lære fagligt stof bedst på. Du får her et par tips, der kan hjælpe med at finde dit barns optimale indlæringsproces.

Vi kender det alle sammen. Man sidder til undervisningen og kan ikke koncentrere sig. Tankerne værner omkring alle mulige andre ting, der ikke er relevant i forhold til skolen, og det kan være meget frustrerende. Måske har lærerne forsøgt med forskellige fremgangsmåder i forbindelse med undervisningerne, og måske har de ikke. Børn har vidt forskellige interesser, når det kommer til de faglige fag, og de har varierende måder, hvorpå de får den mest optimale indlæring. Det gør det svært for underviserne at ramme hele klassen på en effektiv måde hver gang.

Dit barn har også sin force inden for et eller flere fag, og han eller hun lærer klart bedst, når timen forløber på en vis måde. Undervisningen kan være rutinepræget med almindelig tavleundervisning, varierende med inddragelse af teknologiske hjælpemidler eller noget helt tredje. Men hvilken undervisningsform rammer dit barn bedst, og hvordan kan du sikre dig, at dit barn får noget ud af undervisningen, når læreren underviser med et andet udgangspunkt?

Giv dit barn en hjælpende hånd

Først og fremmest er det vigtigt, at du i samarbejde med dit barn finder frem til, både hvilket fag der er hans styrke og hvordan han optager viden mest effektivt. Det kan være han bedst kan lære svært fagligt stof ved gennem leg, spil på en iPad, traditionel tavleundervisning eller noget helt andet. Lige meget hvad er det vigtigt, at dit barn bliver klar over, hvilken metode som virker bedst på ham. Det kan være en stor fordel at være afklaret med, hvilke former for undervisning, der stimulerer barnet bedst. Det kan både være en gevinst for hans mentalitet, da han kan tro, at det er ham selv der er noget galt med, hvis han ikke kan holde sig koncentreret under undervisningen, men det kan også være en gevinst for dig som forældre ved at du nemmere kan give dit barn en hjælpende hånd. Udover at det kan være en fordel for dig og dit barn, så kan dette være en stor fordel for skolens undervisere. Hvis de får at vide, hvordan netop dit barn optager læring mest effektivt, og hvilke undervisningsformer, der tiltaler ham mindst, så kan de blive mere opmærksomme på barnet under de undervisningsgange, hvor de reelt kan miste hans fokus.

Klæd dit barn bedst muligt på

Når du har fundet frem til dit barns styrker og svagheder, når det gælder indlæringsproces og koncentrationsbesvær, er det en god idé at tage hånd om det. Det er ikke bare vigtigt, at dit barn føler sig tryg ved at gå i skole og til undervisning, men også at de mentalt er klar over, hvor deres egne styrker og svagheder ligger. Det er også en fordel, at de har mulighed for at træne og effektivisere deres indlæring. Blandt andet kan børn, der lærer bedst ved at anvende teknologi og apps, få meget ud af at lege med teknologien i eget hjem. Så tøv ikke med at lån penge for at give dit barn udstyret, der kan servere ny viden for ham hjemme i sofaen.

Undervis dit barn

Det er ikke kun skolens lærere, der er forpligtet til at videregive faglig viden til børnene. Du er selv som forældre en vigtig brik for dit barn mod en god faglig viden og en høj uddannelse. Det er klart, at en stor del af det faglige læres gennem skolegangen, men dit barn kan få meget ud af, at du sætter nogle eftermiddage af til at sætte dig ind i nogle af de faglige aspekter, som dit barn kan have svært ved at forstå. Du kender dit barn bedre end skolens undervisere, og du kan måske lære dit barn nogle af de emner, der er en del af de fag, som han har svært ved at forstå. Med dit kendskab til dit barns styrker og svagheder kan du undervise dit barn på en måde, så han bedre kan forstå stoffet.

Martin HansenHjælp dit barn på vej til en bedre uddannelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *