Seneste nyheder

Har I styr på IT sikkerheden på børnenes enheder?

No comments

Med tiden er man blot yngre og yngre, når man får sin allerførste telefon i hånden, hvilket jo først og fremmest er praktisk, da børn og forældre på den måde kan have kontakt til hinanden døgnet rundt.
I dag, hvor mobiltelefoner kan langt mere end blot sende sms’er og ringe, vil børnene sandsynligvis i høj grad netop især bruge den til alt fra download af spil og apps, flittig omgang med sociale medier og internettets uanede muligheder. Internettet har siden sin første tid budt på skyggesider i form af virus og malware, og det er heller ikke helt ligegyldigt, hvordan og til hvem vi lader vores data blive behandlet.

Professionel og erfaren IT-service

Ikke alle af os har den IT kyndige hånd, der skal til for at føle sig tryg ved børnenes brug af IT enheder, som både tæller computer, tablet og smartphone. Derfor er rigtigt mange danskere glade for at tegne et personligt IT support abonnement, hvor man kan få hjælp til alt fra opsætning af enheder, installationer, reparationer, backup-løsninger samt opsætning af den optimale sikkerhedsløsning til hele familiens behov.
Læs mere om IT sikkerhed her, og find personlig vejledning og hjælp til hele familiens IT enheder.

Hvad så med dine personlige data?

Efterhånden som vi samler mere og mere af vores personfølsomme oplysninger på vores elektroniske enheder, hvilket er alt fra dankortet på vores smartphone, digitalt NemID, billeder, adgangskoder og meget mere. Det betyder, at vi lader vores personfølsomme data blive behandlet og varetaget af andre, som kaldes den dataansvarlige. Når vi udleverer vores dataoplysninger, er det altså op til den dataansvarlige at behandle vores oplysninger med udgangspunkt i en række grundprincipper og ikke mindst et lovligt grundlag for databehandling.

Hvad er databeskyttelse?

Alle har ret til beskyttelse af personoplysninger, som gives videre til tredjepart, der er forpligtet til at beskytte disse i overensstemmelse med reglerne på databeskyttelsesområdet. Personoplysninger gælder alle informationer, som kan føres tilbage til en bestemt person og er altså alt fra personnummer, billeder, lægejournaler med mere. Disse opdeles i tre typer; almindelige oplysninger, særlige kategorier af følsomme oplysninger og oplysninger om straffedomme.
Læs mere om datasikkerhed her, så du kan blive endnu klogere på, hvordan og af hvem dine personlige data behandles, love og regler indenfor området samt hvilke instanser, der hjælper dig, hvis uheldet skulle være ude og dine data ender i de forkerte hænder.

Martin HansenHar I styr på IT sikkerheden på børnenes enheder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *