Seneste nyheder

Har du små børn og vil have en hundehvalp?

No comments

Det er fantastisk at være hundeejer. Du får en firbenet ven, der altid er glad for at se dig, og som ikke er i tvivl om, at du er den bedste person i hele verden. Dog kommer en hund også med et ansvar, og har man allerede ansvar i form af små børn, kan det hurtigt blive lidt kompliceret. Hvordan kan alting gå op i en højere enhed?

Lær børnene om hundens kropssprog

Små børn og hundehvalpe er begge i den første fase af livet. Det betyder, at begge parter skal lære at omgås den anden. Dog vil de fleste hunde være nemme at opdrage ordentligt, så længe børnene kender hundens grænser. Du kan kommunikere tydeligere og mere klart med dine børn, end du kan med din hund. Tal med dine børn, og lær dem om hundens kropssprog. Hvis de kan aflæse hundens kropssprog, vil der være meget bedre plads i hjemmet til både børn og hundehvalp; du skal bare fortælle dem, hvornår hunden siger ”ja,” og hvornår den siger ”nej”.

Vælg en tålmodig hunderacer

Alle hunderacer kan opdrages, så de sagtens kan omgås børn, men det kan blive nemmere at vænne hunden til børn, hvis du vælger en race, der af natur er tålmodig. Det kan især være behjælpelig for dig, der har meget små børn, der ikke helt har forståelse for hundens grænser endnu. Der er bare en alder, hvor små hænder automatisk griber ud efter ting, de ikke nødvendigvis ved, hvad er, og hvis de hænder ender med at gribe fat i en hundehale eller et hundeøre, er det vigtigt, at hunden ikke reagerer voldsomt. Se flere gode artikler om hunde, hos BullerBox på: bullerbox.dk/artikler/.

Vær sikker på, at du har overskud

Børn kan være en stor opgave i sig selv, og en hundehvalp kommer også med et stort ansvar. Hvis du er usikker på, om du har tid til en hundehvalp, kan det være en god idé at vælge en voksen hund, der allerede er stueren og vant til børn. Der findes en masse søde, voksne hunde på hundeinternater landet over, som vil kunne fungere rigtig godt hos en familie. Hvis du bare er den mindste smule i tvivl om, hvorvidt du har tid og overskud til både børn og hundehvalp, skal du ikke have en hundehvalp; så simpelt er det.

Menneskets bedste ven

Hunden er menneskets bedste ven, og det vil være fantastisk for dine børn at vokse op med en sød og blød vovse ved deres side. Bliv klog på hundes kropssprog, fortæl dine børn om hundens grænser, find en hund, der er børnevenlig, og vær sikker på, at du kan håndtere ansvaret. Når du har styr på de få punkter, kan du trygt få en sød, lille hundehvalp.

Martin HansenHar du små børn og vil have en hundehvalp?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *