Seneste nyheder

Guide: Brug tidsplanlægning til at optimere dit studie

No comments

De fleste studerende starter hvert nyt semester på skolen med høje forventninger. De forestiller sig selv at være succesfulde i deres studier og skolearbejde, men de undlader at sammensætte en realistisk plan eller etablere en rutine, der gør det muligt for dem at opnå akademisk succes. Der er kun så mange timer på en dag, dage om ugen og uger i en periode. Og hvis du ikke er opmærksom, vil semesterets slutning ankomme, før du ved det – ved at overraske dig. For at opnå akademisk succes skal du omhyggeligt styre din studietid på daglig, ugentlig og semesterbasis. Det følgende er en tidshåndteringsstrategi for at gøre præcis det.

Trin 1. Forbered en kalenderen

Ved starten af ​​hvert nyt begreb skal du udarbejde en kalender, der dækker hele sigtet, inden du bliver stærkt involveret i dine studier eller andre aktiviteter. Din kalenderen kan ligne en almindelig månedskalender, eller den kan bruge et andet format. Uanset hvilket format du vælger, skal din termalkalender skitsere følgende:

 • Opgaver med deres forfaldsdatoer
 • Test med deres datoer
 • Alle skoleaktiviteter
 • Alle out-of-school og ekstra-curricular aktiviteter

Trin 2. Forbered en ugentlig plan

I modsætning til din kalenderen, som er planlagt ud i det hele i starten af ​​hvert sigt, udarbejdes din ugentlige skema i begyndelsen af ​​hver ny uge. Hver søndag sætter sig ned og forbereder din ugentlige tidsplan. Selvom du forbereder din ugentlige plan hver søndag, skal du opdatere din tidsplan, da ugen skrider frem og nye ting opstår. For at forberede din ugentlige tidsplan skal du gøre følgende:

 • Skriv ned på din kalender hver klasse, du har for hver dag i ugen
 • Se kig på din kalenderen og skriv ned på dine ugentlige kalenderartikler, der skal udfyldes eller forekommer denne uge (dvs. opgaver, test, hændelser osv.).
 • Gå tilbage og gennemgå alle dine notater og din tidsplan fra den foregående uge for at se, om der er noget du skal tilføje til denne uges tidsplan, der overfører.
 • Tilføj i din ugentlige tidsplan alle aktiviteter uden for skolen og ekstra-curriculære aktiviteter, du deltager i i løbet af den kommende uge.
 • Bemærk dag og klokkeslæt for hver opgave, studieperiode, arbejdsgruppe eller projekt, som du vil færdiggøre i løbet af ugen. Disse kan forekomme om aftenen, efter skolen eller i skole.

Trin 3. Forbered et dagligt skema

Du ville tro, at en termalkalender og en ugentlig tidsplan ville være tilstrækkelig til effektivt at styre din tid, men de er ikke. Du skal også udarbejde en daglig tidsplan. Hver aften skal du lave en daglig skema for den næste skoledag. Anbring et afkrydsningsfelt ved siden af ​​hvert element, der skal udfyldes, når det er færdigt. For at forberede din daglige skema skal du gøre følgende:

 • Skru ned alt fra din ugentlige tidsplan, som du skal gøre for den kommende dag.
 • Skriv ned alt fra din tidligere daglige skema, som ikke var afsluttet, og skal udfyldes den næste dag.
 • Tjek din daglige skema for den aktuelle dag for at se, om der er andre skoleaktiviteter, du skal medtage for den følgende dag.
 • Medtag andre aktiviteter fra din ugentlige tidsplan, der skal inkluderes i din næste dags tidsplan

Du vil bemærke, at en af ​​nøglerne til effektivt at styre din studietid er at starte med det store billede og derefter arbejde ned til detaljen. Din kalenderen giver vejledning og instruktion til udførelse af det store billede. Dine ugentlige og daglige skemaer giver de detaljer, der kræves for at opnå alt i din kalenderen, hvorved du kan nå dine målmål en dag og uge ad gangen.

Andre Time Management Færdigheder

Når du har udviklet en kalenderen kalender, ugentlige tidsplan og daglige planlægning, er der flere andre strategier, der vil hjælpe dig med at opnå mere og gøre den mest effektive brug af din tid. Disse omfatter:

 • Prioriter dine opgaver. Når du udvikler dig gennem din uddannelse, finder du de studerendes emner bliver mere komplekse, arbejdsbyrden mere krævende og materialet mere udfordrende. Når du ankommer til college, er der bare ikke tid nok til at få alt gjort. Start vane med at begynde at studere med det sværeste, eller vigtige, emne eller opgave først. At tackle de hårdeste emner først, mens du stadig er frisk og energisk, vil gøre resten af ​​dine studier meget lettere.
 • Find en dedikeret studieplads. Nogle studerende vil tilbringe de første 20 minutter af deres studietid, bare på udkig efter et sted at studere. En nøgle til løbende tidsstyring er at finde et dedikeret studierum uden forstyrrelser, hvor du kan koncentrere dig. Hvis du vil ændre din studieplads, er det fint, bare sørg for at finde et studierum, der virker og holder fast i det.
 • Opret blokke af studietid. Ikke alene bør du have en dedikeret studieplads, bør du have dedikeret studie tid-blokke af tid, hvor du fokuserer på dine studier. Blokke omkring 40 til 50 minutter er ideelle, men kan være længere eller kortere baseret på motivet og din evne til at fokusere. Det er okay at tage studie pauser under dine blokke til en snack, eller bare for at komme op og gå rundt, men sørg for at vende tilbage til dine studier.
 • Planlæg aktiviteter for efter dit skolearbejde. En af de sværeste, men vigtigste elementer i effektiv tidsstyring er at sætte dit skolearbejde først. Det er nemt at sige, at du får dit skolearbejde senere, eller lige før du går i seng. Det er lige så nemt at sige, at du vil gøre det i morgen når sengetid ankommer, og du har ikke længere disposition eller energi til at få det gjort. Udfyld dit skolearbejde så hurtigt som muligt. At afskaffe mindre vigtige aktiviteter, indtil efter at du har gennemført dit skolearbejde, vil gøre det muligt at holde dig på sporet og fokusere på dine “sjove” aktiviteter uden det presserende skolearbejde.
 • Brug nyttige ressourcer. Det gamle ordsprog, hvis du i første omgang ikke lykkes, prøv, prøv igen, mens det er nyttigt for mange af livets situationer, er ikke altid den bedste filosofi, når du er fastspændt til tiden og ikke kan finde ud af din kemi lektier. Når du går gennem middelskolen, gymnasiet og derefter til college, er det klogt at stole på hjælp, ekspertise og viden om andre til at hjælpe dig med læringsprocessen. Smarte venner, vejledere, studiegrupper og endda internettet er nyttige ressourcer til at håndtere komplekse emner og gøre den mest effektive brug af din tid.
 • Deltag i en studiegruppe. Studiegrupper tilbyder flere fordelagtige for elever, hvoraf mindst er evnen til at dække mere materiale hurtigere. At arbejde i en studiegruppe gør det muligt at undersøge og lære om forskellige emner hurtigt. Hvert medlem er tildelt et emne og giver derefter et resumé til gruppen.
 • Få motion. Spis rigtigt. Få masser af søvn. Ja, du har hørt dette før, men lad os sige det igen. Få motion, spis rigtigt og få masser af søvn. Hvis du ikke er i top, kan du ikke fokusere eller koncentrere dig, og du vil heller ikke have energi eller udholdenhed for at få dine studier gennemført effektivt. Gå i seng en time tidligt, kan gøre hele forskellen den næste dag i din evne til at udnytte din tid bedst muligt.
 • Vær fleksibel. Du kan ikke planlægge alt. Uforudsete hindringer er bundet til at dukke op, så planlægge i overensstemmelse hermed og være fleksibel. Ønsker bare at komme tilbage på sporet så hurtigt som muligt og opretholde din månedlige, ugentlige og daglige plan.
Martin HansenGuide: Brug tidsplanlægning til at optimere dit studie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *