Seneste nyheder

Gør haven sommerklar

No comments

Nu varer det efterhånden ikke længe, før sommeren endelig kommer, og det betyder også, at der er en del ting i haven, der skal ordnes. Der skal tages hånd om alt lige fra ukrudtet til fliserne, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte, fordi det virker til, at der er uendelig mange opgaver at tage sig af.

Man kan dog starte simpelt, og det er ved at tage havemøblerne frem og vaske dem og eventuelt give dem en omgang olie, hvis det er nødvendigt, og hvis ens møbler kan tåle det. På den måde vil man have pæne og vedligeholdte havemøbler hele sommeren.

Dernæst kan man tage sig af ukrudtet. Ukrudt er ofte en sej kamp at komme igennem, når det ikke er blevet fjernet i et godt stykke tid, men selvom det er en trist opgave, skal det bare overstås. Når man snakker om at fjerne ukrudt, gælder det både i blomsterbedene, på græsplænen og imellem fliserne.

Foråret er lig med, at hækken begynder at springe ud og vokse helt vildt. Det vil altså sige, at den skal klippes. Vent dog med at klippe hækken indtil omkring sankt hans for at undgå, at den bliver for tynd.

Fliserne skal man også tage sig af. De har igennem vinteren været ofre for hårdt vejr og kulde, og trænger nu til en kærlig hånd. I løbet af starten af sommeren har fliserne godt af lidt fliserens, så de kan blive pæne igen. Fliserens på alle fliserer en vigtig del af vedligeholdelsen af fliser, for fliserens er sammen med fjernelse af ukrudt med til at holde fliserne sunde og pæne, så de kan holde i mange år uden at blive ødelagte af alger og ukrudt.

Man skal også huske at tage sig af sine blomsterbede. Typisk er det fint at fjerne lidt ukrudt og så give bedene lidt gødning, så blomsterne kan komme godt i gang med at vokse. Så længe bedene får rigeligt med sol, gødning og vand, passer de sig selv, og typisk er regnvand nok til at forhindre, at blomsterne tørrer ud.

Martin HansenGør haven sommerklar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *