Seneste nyheder

Gør bilen sommerklar

No comments

Sommeren er over os, og det betyder en masse klargørelse af diverse ting i hjemmet. En af disse ting er bilen. Efter en hård vinter er det vigtigt at sørge for, at bilen er på toppen og helt klar til sommeren, og de mange køreture den kommer til at bringe. Din bil har i løbet af vinteren været udsat for en hel del vejsalt, kulde, fugt og snavs, og har som følge af det helt sikkert fået rust.

Rusten skal der tages af, så det ikke ender med at skade bilen alt for meget på længere sigt. Det lyder som en kedelig opgave, men at gennemgå bilens for ridser med maling eller reparationslak gør store forskelle. Giv også for en god ordens skyld din bil en god omgang rustbeskyttelse, så du forebygger yderligere rust og ødelæggelse.

Det er også en rigtig god idé at vaske bilen. Ikke kun fordi det virker tilfredsstillende at køre rundt i en flot og skinnende bil, men også fordi det er godt for bilen, at man fjerne diverse snavs. Start med at vaske din bil i hånden med en vandslange og spul det værste snavs af, og puds også gerne vinduerne. Er det brug for det, så kør din bil igennem en vaskehal for en grundig udvendig rengøring.

Når nu bilen er flot og ren udvendig, kan man også ligeså godt sørge for, at den også er det indvendig. Der skal ikke så meget til – at støvsuge sæderne og måtterne gør en stor forskel.

Ligeså snart temperaturen stiger til over 7 grader, skal man skifte vinterdækkene ud med sommerdæk. Sørg for at sommerdækkene er i orden, ikke er for slidte og ikke har revner eller er møre. Dette kan man sagtens gøre selv, hvis man kan finde ud af sådan noget, og man kan også sagtens få det ordnet på værkstedet.

Hvis din bil alligevel skal på værkstedet for at få skiftet dæk, kan du med det samme få tjekket om alt er i orden med motoren og resten af bilen. Få f.eks. tjekket om en udskiftning af koblingener nødvendig, og om bremserne fungerer optimalt.

Martin HansenGør bilen sommerklar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *