Seneste nyheder

Giv dit barn en smartere børneopsparing

No comments

Der er ingen grund til at undervurdere betydningen af en børneopsparing. Når et ungt menneske fylder 18, eller 21 år, så har det meget stor gavn af at have en pose penge ved hånden. Det er i den alder, at man skal til at stå på egne ben, og har man ikke nogle midler til dette, så kan det nemt blive en svær og uoverskuelig tid. Ja man skal faktisk bruge en del penge, når man flyver fra reden. Det er ikke helt billigt at flytte i sin egen lejlighed.

Der er både et indskud, en husleje, og en masse uforudsete udgifter til møbler og den slags husholdningsting. Står man i den flyttesituation uden penge, så kan man godt fristes til at tage nogle usmarte lån. Hvad enten det er i banken eller på nettet, så forgælder man sig lynhurtigt, og det kan tage mange år, førend man igen er gældfri. Der er i denne tid rigtigt mange ting som man skal til at lære. For første gang skal man til at stå for husholdningen med madlavning, rengøring og betaling af regninger. Hvis man oveni i alt dette også skal arbejde, (højst sandsynligt er man allerede studerende) eller på anden måde bekymre sig om, hvor pengene skal komme fra, så kan det godt blive lidt for meget.

Det er meningen, at det skal være en tid, hvor man virkeligt mærker, hvad livet har at byde på. Måske man, (ofte inden man flytter hjemmefra) også vil ud på en dannelsesrejse, så er det uhyre vigtigt, at man har nogle penge til rådighed. Disse penge kan komme fra forældrene eller i nogle tilfælde bedsteforældrene. Med en børneopsparing sætter man et fast beløb ind på en konto, enten månedligt eller årligt. Når barnet fylder 18 eller 21, så får vedkommende mulighed for at bruge dem. Men, der er mange måder at lave en børneopsparing på. Det kan nemlig laves som en investering.

Børneopsparing som investering

Du behøver ikke bare at sætte pengene til børneopsparingen ind på en bankkonto, hvor renten ofte ikke er særligt høj. Du kan også vælge at investere pengene. Aktier er en anderkendt måde at investere børneopsparingspenge, og man kan frit vælge, med hvilken risiko, at du vil investere dem. Nogle aktier er meget kursfaste, og der vil dermed ikke være den store gevinst, til gengæld er man næsten sikker på, at kursen ikke pludselig styrtdykker og pengene forsvinder.

Du kan også vælge nogle meget svingende aktier, hvor muligheden for store afkast er til stede, til gengæld risikerer du også, at dine surt tjene penge pludselig er væk. I de sidste mange år, har der dog været en investeringsmulighed, som både giver stort afkast og stor sikkerhed. Bitcoins er måske ikke den mest kendte eller anderkendte ting at investere i, men det burde den faktisk være. Havde du investeret 1000 kroner i bitcoins for et år siden, så havde du i dag haft 16.000 kroner. Og havde du i starten af 2000 tallet investeret det samme? Ja, så havde du været mangemillionær. Bitcoins er en internetvaluta og værdien af dem har været på raketfart lige siden den blev opfundet.

Nu tænker du måske, at det er umuligt at få fat i disse bitcoins, og at du skal være en eller anden computerhacker, for at kunne få fingrene i dem. Men nej, det er faktisk super nemt. Køb bitcoins med bankoverførsel for eksempel på Coinbox.dk. Her kan du også få syn for sagn omkring bitcoin kursen igennem tiderne. Det er muligt at lave en fast betaling på 100 kroner om måneden, hvilket ikke er mere end et Spotify abonnement. Hvis du vil have lidt til dig selv også, så invester 200 kroner om måneden. På den måde vil dit barn ende med at få en ordentlig børneopsparing, uden det har kostet dig selv en krone.

Martin HansenGiv dit barn en smartere børneopsparing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *