Seneste nyheder

Få hele familien klar til at tage afsted på sommerferie

No comments

Mange familier går lige nu og venter spændt på, at det bliver tid til årets sommerferie med familien. Der er dog meget, der skal planlægges, før man kan tage af sted, og man kan hurtigt komme til at glemme noget i farten. Find herunder nogle gode råd til hvordan du planlægger de sidste små detaljer inden afrejse, og hvad man kan gøre for at undgå stress op til afrejsen.

Fortæl børnene hvad der kommer til at ske

Når I som forældre stresser rundt og er ved at gøre alt klar til årets sommerferie, kan det være svært for børnene at rumme, hvad det egentlig er, at I skal. Især hvis børnene ikke er vant til at rejse, kan det virke mærkeligt, at I lige pludselig skal langt væk hjemmefra, ud at flyve og være et helt nyt sted i længere tid. Tag jer tid til at sætte jer ned med jeres børn og fortælle dem om selve rejsen – hvordan foregår flyrejsen? Hvor skal I bo? Hvad skal I lave på ferien? Det kan også få børnene til at glæde sig meget mere, hvis de ved, at I kommer til at lave noget, som de vil synes er sjovt. 

Lav både en pakkeliste og en tjekliste

Det er altid en god idé med en pakkeliste, når man skal pakke til ferien, så man er sikker på, at man ikke glemmer at putte noget i kufferten, men det er også en god idé at lave en tjekliste. En tjekliste hjælper én med ikke at glemme de vigtige ting i hjemmet, der skal gøres klar til ferien. Det er for eksempel vigtigt at huske at tømme den sidste liter mælk og ikke lade noget ligge i køleskabet, der kan rådne, mens I er på ferie. Husk også at lave aftaler med nogen, hvis der skal holdes øje med huset eller vandes blomster, imens I er væk.

Hav masser af underholdning klar

Når man skal på en længere rejse, er det altid hårdt at have børn med. De kommer hurtigt til at sidde uroligt i flyet eller i bilen. Forbered på forhånd den underholdning de skal have med på rejsen, så det er lige til at hive frem, når de begynder at blive utålmodige. Download masser af sjove spil på iPad’en og hav et par høretelefoner med, så andre ikke bliver forstyrret. Nogle streamingtjenester giver også mulighed for at man kan se film og serier offline, så find også et par film eller børnenes yndlings tegnefilm frem.

Mangler der noget?

Det er altid vigtigt at gå i gang med at finde ud af, om I mangler noget, der skal med på ferie. Skal I til et varmt sted, så vær for eksempel sikker på, at alle familiens medlemmer ejer passende tøj og sko. Børnene er helt sikkert vokset ud af sommertøjet fra sidste sæson, så der skal sikkert bruges en masse tid på at opgradere deres sommergarderober, før I kan rejse. Find det bedste tøj til dit barn her.

Pak i god tid

Hvis der er noget, der kan være roden til stress op til en ferie, så er det, at man først begynder at pakke i sidste øjeblik. Der er intet værre end at glemme halvdelen af sine ting, fordi pakningen gik lidt hurtigt. Gå i gang i ordentlig tid og hav en pakkeliste klar. Del dine ejendele op i to bunker – det du skal have med i håndbagagen, og det der skal ned i kufferten. Lav en pakkeliste på din mobil eller på et stykke papir, så du kan strege ud, når du har taget noget til side, og så du ikke glemmer noget.

Tag de vigtigste ting med i håndbagagen

Det værste, der kan ske på en ferie, er nok, at man mister sine kufferter på vejen. Rejser man med fly, er det desværre muligt, at dette kan komme til at ske, hvis man er rigtig uheldig. Derfor er det altid en god tommelfingerregel at pakke elektronik og ens mest værdifulde genstande ned i håndbagagen. Kameraer, mobiltelefoner, bærbare computere, vigtige rejsedokumenter og penge er alt sammen vigtigt at tage med i håndbagagen.

Martin HansenFå hele familien klar til at tage afsted på sommerferie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *