Seneste nyheder

Få et klimavenligt hus

No comments

Flere og flere tænker over, hvor meget energi deres hus forbruger. Lavenergihuse er lig med klimavenlige huse, og det er et stort plus for mange. Fordelene ved lavenergihuse er dog ikke kun relaterede til klimaet, for der er også flere tusinde kroner at spare på elregninger. Ønsker man at bygge et lavenergihus, eller vil man blot gøre sit nuværende hus mere energivenligt, så er der en række ting, man kan gøre for at formindske den mængde af energi, huset bruger.

Solceller, vinduer og hvidevarer

Solceller er lette at montere, og er for mange derfor det første skridt i retningen mod et energivenligt hus. Det er en god investering, og gavner både klimaet og pengepungen, og er et rigtig godt sted at tage udgangspunkt i, hvis man ikke ønsker at flytte, bygge nyt hus eller erstatte samtlige vinduer med nogle, der er ekstra isolerende. De særligt isolerede vinduer er dog også at anbefale, da de holder på varmen, og man vil derfor opleve at skulle bruge mindre energi på at opvarme huset. Denne form for vinduer kan man finde i langt de fleste lavenergihuse.

Ønsker man at få et mere klimavenligt hus, bør man også sørge for, at hvidevarer, der har et højt forbrug af energi, for eksempel køleskab, opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler, har et så lavt energiforbrug som muligt. Om muligt, så erstat dine nuværende hvidevarer med lavenergihvidvarer, hvis de ikke allerede er det.

Byg et lavenergihus

Ældre huse er svære at gøre 100% energivenlige, fordi de er bygget anderledes end nyere huse. Vil man flytte ind i etfuldstændig klimavenligt hus, kan man derfor vælge at springe ud i at bygge et helt nyt hus. Byg lavenergihus hos ide-huse, for at få et lavenergihus, der ikke kun sparer dig for en masse penge, men også lever op til EU’s 2020 mål for klimaet og miljøet. Lavenergihuse er værd at vælge, selvom de ofte kan være dyre at bygge, for de ekstra penge, man bruger på at bygge det energivenlige hus, vil man i stedet spare på elregningen i al den tid, man bor i huset.

Martin HansenFå et klimavenligt hus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *