Seneste nyheder

Er din bil klar til efteråret?

No comments

Når årstiderne skifter, er det altid en god idé at huske at få tjekket sin bil for eventuelle fejl og mangler. Især når det går fra at være varmt til at blive koldt, skal man sørge for at holde sin bil up to date. Når sommerens solskin og varme, lange dage er ovre og vi går ind i efterårets mørke og kolde og våde vejr, er det klogt at få sendt sin bil til syn, så man kan være helt sikker på, at den er klar til de kommende køreture i det kolde vejr.

Efterårs- og vintermånederne er hårde for bilen, der kommer på hårdt arbejde og bliver brugt oftere, end når vejret er godt, og det er mere tiltalende at tage cyklen eller gå. Derfor skal den holdes ved lige, så den kan komme uskadt igennem de mange kolde måneder.

Som det første skal man rense eller skifte vinduesviskerne. Efterårets regnvejr og en dårlig vinduesvisker eller to, er en rigtig dårlig kombination. Man ender med at køre i blinde, og det er lige så farligt for alle andre på vejen, som det er for dig selv. Tjek derfor dine vinduesviskere og kontroller, at alt er i orden, så de kan fungere optimalt. Køb et helt nyt sæt viskerblade, selv hvis du kun finder fejl på den ene vinduesvisker, så du kan være sikker på, at der ikke kommer til at være problemer med dem i løbet af de mange kolde måneder.

Det er ikke kun en slidt eller defekt vinduesvisker, der kan skabe problemer, når vejret bliver koldt og vådt. Husk også at skifte bilens olie, så motoren kan klare de kolde morgener, og sørg også for at få skaffet noget kølervæske, der er frostsikret. Få også tjekket dit batteri; når det begynder at blive koldt, falder kapaciteten nemlig markant, så for at sikre dig, at din bil kan starte om morgenen, når den har stået stille hele den kolde nat, er det fornuftigt at få skiftet batteriet, så det er fuldt opladt frem for kun omkring halvt opladt.

Martin HansenEr din bil klar til efteråret?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *