Seneste nyheder

Hjælp dit barn på vej til en bedre uddannelse

No comments

Alle børn har hver deres måde at lære fagligt stof bedst på. Du får her et par tips, der kan hjælpe med at finde dit barns optimale indlæringsproces.

Vi kender det alle sammen. Man sidder til undervisningen og kan ikke koncentrere sig. Tankerne værner omkring alle mulige andre ting, der ikke er relevant i forhold til skolen, og det kan være meget frustrerende. Måske har lærerne forsøgt med forskellige fremgangsmåder i forbindelse med undervisningerne, og måske har de ikke. Børn har vidt forskellige interesser, når det kommer til de faglige fag, og de har varierende måder, hvorpå de får den mest optimale indlæring. Det gør det svært for underviserne at ramme hele klassen på en effektiv måde hver gang.

Martin HansenHjælp dit barn på vej til en bedre uddannelse
læs mere

Værd at vide om skolestart

No comments

Al begyndelse er svær, men at starte i skole kan være sværere end det meste. Et barn går fra at have haft frie rammer hele sit liv til nu at skulle indrette sig efter en autoritet. Det er derfor vigtigt at finde ud af på forhånd, om ens barn er i stand til at sidde stille, høre efter, og i det hele taget forstå hvilke roller henholdsvis elev og lærer har i undervisningssituationen.

Udover dette, så er det også allerede omkring skolestart i børnehaveklassen at ræset begynder. Vi lever efterhånden i en konkurrencestat, hvor det handler om at være først bedst og størst, og allerede i børnenes første år vil de begynde at sammenligne sig selv med de andre elever. Læser de langsommere, er de dårligere til plus og minus eller har de svært ved at svare på, hvad præsidenten i USA hedder? Det er her jeres ansvar som forældre, at i ikke bare lader jeres barn starte med en blank side, for det kan betyde, at barnet føler sig bagud fra start, hvilket kan være en følelse, som forfølger dem i mange år. Her er et par tips til, hvordan man bedst kan forberede sit barn til at starte i skole.

Martin HansenVærd at vide om skolestart
læs mere

Rejser er godt for læringen

No comments

Der er vidst ingen, der er i tvivl om, at man lærer ufattelig mange brugbare ting, når man er ude at rejse. Det er ikke kun om geografi, andre kulturer og sprog, man får nemlig også en helt speciel livserfaring, som er helt umulig at få andetsteds. Når man tænker tilbage på sin barndom og de gode minder derfra, er det for manges vedkommende minder fra ferier og rejser, der dukker op som noget af det første.

Børn har rigtig godt af at tage på ferie og på rejser med deres familie. Det skaber mere sammenhold i familien, fordi man befinder sig langt væk fra hverdagen og kun har hinanden at være sammen med, samtidig med at man får minder for livet. Der er intet så dannende som at opleve, hvordan livet er for andre mennesker i et andre lande – både når man er barn, og når man er voksen. At lære sådanne ting allerede i løbet af barndommen skaber en helt anden forståelse for livet i løbet af opvæksten.

Man behøver ikke nødvendigvis at rejse til et andet kontinent eller helt om på den anden side af kloden, for der findes rigtig mange virkelig spændende steder tæt på Danmark, både når det kommer til anderledes kulturer og smukke byer og natur.

Det er ikke alle børnefamilier, som har råd til at rejse med deres børn, men her kan det være en god idé at tage et lån, så man kan gøre det muligt. Mange undgår forståeligt nok helst at tage lån, men at tage et lån og bruge pengene på at rejse er en af de bedste måder at bruge sine penge på, da man får så meget ud af det. Klik her for at læse mere om privatlån.

Når man først har fået fat på pengene, så findes der ikke mange undskyldninger for ikke at tage ud at rejse og få en hel masse oplevelser for livet.

Martin HansenRejser er godt for læringen
læs mere

Giv dit barn en smartere børneopsparing

No comments

Der er ingen grund til at undervurdere betydningen af en børneopsparing. Når et ungt menneske fylder 18, eller 21 år, så har det meget stor gavn af at have en pose penge ved hånden. Det er i den alder, at man skal til at stå på egne ben, og har man ikke nogle midler til dette, så kan det nemt blive en svær og uoverskuelig tid. Ja man skal faktisk bruge en del penge, når man flyver fra reden. Det er ikke helt billigt at flytte i sin egen lejlighed.

Martin HansenGiv dit barn en smartere børneopsparing
læs mere

Hvordan laver jeg den bedste børneopsparing til mit barn?

No comments

Vores børn vokser op alt for hurtigt og før vi ser os om, et de fløjet fra reden. Hertil står de over for den store verden, hvor de selv skal til at styre deres egen økonomi. Måske dit barn har haft et fritidsjob eller er blot blevet økonomisk støttet af dig gennem sin opvækst. Men når de flytter ud, skal de stå på egne ben. Det resulterer i udgifter som indskud, bogkøb og fritidsaktiviteter, som de nu selv skal til at stå for. En børneopsparing er et godt grundlag for en sund og sikker start, når dit barn flytter hjemmefra.

Martin HansenHvordan laver jeg den bedste børneopsparing til mit barn?
læs mere

Hvordan man studerer: 9 studietips til forbedring af din læring

No comments

Memorisering af lærebøger er en forældet form for undersøgelse. Du kan tilbringe dage i slutningen med at prøve at klare det hele ind, men resultaterne vil ikke være meget lovende.

Heldigvis er der meget mere sjov og givende studieteknikker, som kan hjælpe dig med at lære at studere godt og forbedre dine eksamensresultater. Her er nogle af disse studieteknikker:

Martin HansenHvordan man studerer: 9 studietips til forbedring af din læring
læs mere

Læringsmetoder til børn

No comments

Der er mange forskellige måder at få børn i lære, da børn er forskellige og lærer på forskellige måder. Nogle børn har det nemmest ved leg, nogle ved visuel læring, nogle ved at læse og andre ved selv at være praktisk. At få børn i lære kan derved godt være svært, men der er nogle læringsmetoder som i hvert fald kan komme med input til børns læring. Læs med for at få nogle tips til det.

Martin HansenLæringsmetoder til børn
læs mere

Guide: Brug tidsplanlægning til at optimere dit studie

No comments

De fleste studerende starter hvert nyt semester på skolen med høje forventninger. De forestiller sig selv at være succesfulde i deres studier og skolearbejde, men de undlader at sammensætte en realistisk plan eller etablere en rutine, der gør det muligt for dem at opnå akademisk succes. Der er kun så mange timer på en dag, dage om ugen og uger i en periode. Og hvis du ikke er opmærksom, vil semesterets slutning ankomme, før du ved det – ved at overraske dig. For at opnå akademisk succes skal du omhyggeligt styre din studietid på daglig, ugentlig og semesterbasis. Det følgende er en tidshåndteringsstrategi for at gøre præcis det.

Martin HansenGuide: Brug tidsplanlægning til at optimere dit studie
læs mere

Tips til studenterfesten

No comments

At blive student er en af de største højdepunkter i de flestes liv – man er langt om længe færdig med mange års slid i skolen, og ens liv begynder endelig. Studenterkørsel er noget, som mange glæder sig til helt fra de første dage i gymnasiet, men hvad skal der egentlig til for at holde en god studenterfest, når vognruten når til ens hus? Herunder er der blevet samlet nogle tips til, hvordan man kan planlægge en god studenterfest, samt hvad man skal forvente.

Martin HansenTips til studenterfesten
læs mere

Sådan får du dine børn undervisningsparate

No comments

Mange faktorer ligger i at få ens børn til at huske, percipere og få så meget ud af undervisningen, som de nu kan. Blandt andet ligger der det i det, at børn skal være undervisningsparate, så de bliver klar til at få undervisning, samt bliver klar til at kunne lære så meget, som overhoved muligt. Her er derved nogle tips til, hvordan man kan få ens børn til at blive parate til undervisning.

Martin HansenSådan får du dine børn undervisningsparate
læs mere